برای راه اندازی یک شرکت از کجا شروع کنیم ؟
قبل ازهر چیز،تشکیل شرکت نیاز به انعقاد قرارداد دارد،اما این تنها شرط تشکیل نیست،بلکه شرایط دیگری نیز وجود دارد که تحقق آن ها برای تشکیل شرکت ضروری است.اقدامات لازم برای تشکیل شرکت موضوع این مقاله است که در ذیل به بررسی آن می پردازیم.
- قرارداد شرکت
در قرارداد شرکت مثل همه عقود و قرارداد ها باید شرایط عمومی صحت عقود رعایت شود که عبارتند از: قصد و رضا ، اهلیت ،معین بودن موضوع ، قانونی بودن جهت و هدف
- قصد و رضا
قصد و رضا ناشی از اراده و اختیار است و فقدان هر یک موجب بطلان قرارداد است.فقدان قصد مثل اینکه قرارداد در حال مستی و بیهوشی واقع شود.فقدان رضا مثل اینکه شرکت بر اثر اکراه یا اشتباه یا تدلیس واقع شود.اکراه آنست که شخص را با فشار و تهدید مجبور به عقد شرکت نمایند.اشتباه تصور باطلی است که شخص یا در نوع شرکت یا در موضوع شرکت یا در شخص طرف شرکت داشته باشد.تدلیس عبارت از عملی است که موجب فریب و گمراهی شود.
- اهلیت
اهلیت عبارت است از داشتن رشد و عقل است.ملاک رشد از نظر قانون رسیدن به سن هیجده سال و ضابطه عقل عرف و نظر پزشک قانونی است.بنابراین صغار و مجانین فاقد اهلیت هستند معذلک اگر ولی یا قیم آنان اقدام کنند صحیح است.
- معین بودن موضوع
موضوع شرکت یعنی معاملاتی که انجام خواهد داد باید معین و مشخص باشد و شرکت برای امر مبهم و غیر معین باطل است.
- قانونی بودن جهت و هدف
جهت و هدف شرکت اگر امر غیرقانونی مثل قاچاق و قمار و اغتشاش و نظایر این ها باشد باطل است.
علاوه بر شرایط عمومی شرایط اختصاصی شرکت عبارتند از وجود شرکا، همکاری شرکا ، سرمایه گذاری، اشتغال به معاملات تجاری ، تقسیم سود و زیان
- وجود شرکا
شرکت با حداقل دو نفر تشکیل می شود ولی حداکثری برای تعداد شرکاء وجود ندارد.قهری است که شرکاء باید دارای اهلیت مدنی باشند.
- همکاری شرکا
همکاری شرکا ضرورت برای ایجاد شرکت دارد و این همکاری در دادن سرمایه و حضور در مجامع عمومی و در صورت انتخاب شدن به نمایندگی شرکت از هیات مدیره و بازرسی حضور و فعالیت در آن است.
- سرمایه گذاری
سرمایه شرکت اعم از نقد یا جنس و یا حتی هنر و عمل و امتیاز از طرف شرکاء تامین می شود.
- اشتغال به معاملات تجاری
همچنانکه در تعریف شرکت تجاری گفتیم اساس شرکت تجاری برای انجام معاملات تجاری است و آن اعمال همان است که در ماده 2 قانون تجارت ذکر شده است معذلک چون در بند 4 ماده 3 گفته شده است که کلیه معاملات شرکت های تجاری معاملات بازرگانی است برای رفع هر گونه ابهام باید گفت که معاملات در غیر منقول و یا برای حوائج شخصی اگر چه از طرف شرکت های تجاری باشد تجاری محسوب نمی شود.
- ۹۵/۱۰/۱۸
- ۳۷۶ نمایش