شرایط انتخاب هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرسان در تعاونی ها
مقررات و مطالب مشترکی درباره هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرسان هر سه یا درباره هیئت مدیره و بازرسان در تعاونی ها وجود دارد. یکی از این مقررات مشترک ، شرایط انتخاب آن ها است ، در این مطلب به ذکر این شرایط می پردازیم . شایان ذکر است ، ثبت شرکت کیا با سال ها تجربه ی موفق در این زمینه ، آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. برای این منظور می توانید با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.
- شرایط هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرسان
ماده 38 قانون بخش تعاونی شرایطی را برای اعضای هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرسان تعاونی ها مقرر می دارد. این شرایط که می توان آن ها را به ایجابی و سلبی تقسیم کرد ، از این قرارند :
الف ) شرایط ایجابی :
1. داشتن تابعیت ایران ؛
2. ایمان و تعهد عملی به اسلام ( در تعاونی های متشکل از اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی ، تعهد عملی به دین خود ) ؛
3. داشتن اطلاعات یا تجربه لازم برای عمل به وظایف ، متناسب با تعاونی مربوط ؛
ب ) شرایط سلبی :
1. عدم ممنوعیت قانونی و عدم حجر ؛
2. عدم عضویت در گروه های محارب ؛
3. عدم سابقه محکومیت به ارتکاب جرایم بر ضد امنیت و جعل اسناد ؛
44. عدم سابقه محکومیت به سبب ارتشا ، اختلاس ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ، تدلیس ، تصرف غیر قانونی در اموال دولتی و ورشکستگی به تقصیر.
- یادآوری ها
لازم است یادآوری کنیم که در ماده 38 فقط عدم ورشکستگی به تقصیر از شرایط عضو هیئت مدیره یا مدیر عامل یا بازرس در تعاونی ها بیان شده است و حال آنکه عدم " ورشکستگی به تقلب " نیز باید از جمله شرایط محسوب شود. توضیح اینکه ورشکستگی سه نوع است : ورشکستگی عادی ، ورشکستگی به تقصیر ورشکستگی به تقلب . ورشکستگی عادی در اثر عوامل خارجی یا حوادث غیر مترقبه ، بدون هیچ تقلب یا تقصیری حادث می شود. ورشکستگی به تقصیر ، در اثر بی مبالاتی یا افراط و تفریط در اداره امور به وجود می آید. ورشکستگی به تقلب ، عمدی و مبتنی بر سوء نیت است و در اثر اعمالی با قصد مجرمانه و برای فرار از پرداخت طلب طلبکاران ایجاد می شود. ورشکستگی عادی فقط چنبه حقوقی دارد ؛ ولی ورشکستگی به تقصیر و تقلب علاوه بر جنبه حقوقی ، جنبه کیفری دارد ؛ ولی ورشکستگی به تقصیر و تقلب علاوه بر جنبه حقوقی ، جنبه کیفری دارد ؛ ولی ورشکستگی به تقصیر و تقلب علاوه بر جنبه حقوقی ، جنبه کیفری نیز دارند. طبق قانون مجازات اسلامی ، مجازات ورشکسته به تقصیر ، شش ماه تا دو سال حبس و مجازات ورشکسته به تقلب یک تا پنج سال حبس است. بدین ترتیب ، میزان مسئولیت کیفری و مجازات کسی که به جرم ورشکستگی به تقلب محکوم می شود ، بیش از میزان مسئولیت کیفری و مجازات کسی است که به جرم ورشکستگی به تقصیر محکوم می گردد. بنابراین به " اتحادیه طریق " باید گفت هر چند ماده 38 قانون بخش تعاونی ورشکستگی به تقلب را ذکر نکرده است ، عدم ورشکستگی به تقلب نیز در زمره شرایط موضوع ماده فوق خواهد بود.
در خاتمه این مطلب ، متذکر می شویم : دبیر کل اتاق تعاون مرکزی و دبیر کل اتاق های تعاون استان و شهرستان نیز باید واجد شرایط مقرر در ماده 388 قانون بخش تعاونی که در فوق بیان شد ، باشند.
صلاحیت کاندیداهای سمت عضویت در هیئت مدیره و بازرسی و مدیریت عامل آن دسته از شرکت های تعاونی که وزارت تعاون تعیین می کند ، همچنین صلاحیت کاندیداهای عضویت در هیئت مدیره و بازرسی و مدیریت عامل اتحادیه های تعاونی و اتاق های تعاون و دبیر کل اتاق تعاون مرکزی و اتاق تعاون استان و شهرستان ، از لحاظ دارا بودن شرایطی که در ماده 38 قانون بخش تعاونی مقرر است ، باید به تصویب کمیسیون مربوط در وزارت تعاون برسد.
در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی با ما تماس حاصل فرمایید.
کارشناسان "کیا ثبت" افتخار دارند با مشاوره تلفنی رایگان در خدمت شما عزیزان باشند.
ثبت برند تجاری کیا ثبت - http://kiasabt.com
- ۹۶/۰۱/۳۰
- ۲۴۹ نمایش