ثبت اجباری شرکت نامه در شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسوولیت محدود مانند سایر شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی است.شرکت با مسوولیت محدود به عنوان یک شخص حقوقی می تواند دارای کلیه حقوق و تکالیفی شود که قانون برای افراد قایل است.مگر حقوق و تکالیفی که بالطبیعه،فقط انسان ممکن است دارای آن باشد.تصمیمات شرکت به وسیله مقاماتی که به موجب قانون یا اساسنامه صلاحیت اتخاذ تصمیم دارند اتخاذ می شود.
قانون تجارت،شرکت با مسوولیت محدود را چنین تعریف می کند:
"شرکت با مسوولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد،فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت،مسوول قروض و تعهدات شرکت است.
ثبت شرکت
ثبت شرکت با مسوولیت محدود الزامی و تابع مقررات قانون ثبت شرکت هاست.ثبت شرکت در تهران"اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی" و در خارج از تهران در نقاطی که اداره مزبور دایر نشده در اداره ثبت اسناد و املاک محل انجام می شود.
مدارک لازم که به مرجع ثبت باید تسلیم شود ،عبارتند از:
-تقاضانامه که در دو نسخه تنظیم خواهد شد.
-یک نسخه مصدق از شرکت نامه
-یک نسخه مصدق از اساسنامه
-اسامی و مشخصات مدیر یا مدیران شرکت و اشخاصی که حق امضاء دارند.
-نوشته ای به امضای مدیر شرکت،حاکی از پرداخت تمام سرمایه نقدی و تسلیم تمام سرمایه غیرنقدی با تعیین قیمت سهم الشرکه های غیر نقدی.
پس از آن که تقاضانامه در دو نسخه به همراه مدارک فوق الذکر،تسلیم مرجع ثبت شرکت شد متصدی ثبت یک نسخه از تقاضانامه و سایر مدارک را در پرونده ضبط نموده و مندرجات تقاضانامه را در دفتر مخصوص ثبت شرکت ها ثبت می کند و نسخه دیگر آن را با قید تاریخ و شماره ثبت امضاء و به مهر اداره ممهور کرده و به عنوان سند ثبت شرکت ،به متقاضی ثبت تسلیم می کند.متصدی ثبت باید وضع شرکت را در دفتر جداگانه ای که حاوی شماره ردیف ثبت شرکت است به نقل خلاصه از شرکت نامه و اساسنامه در صفحه ای که برای همین شرکت اختصاص می دهد قید نماید.
در ظرف ماه اول ثبت شرکت،خلاصه شرکت نامه و منضمات آن باید توسط اداره ثبت مربوط در "روزنامه رسمی" و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت،به هزینه خود شرکت منتشر شود.
در هر موقع که تصمیماتی برای تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر یا انحلال شرکت(حتی در مواردی که انحلال به علت انقضای مدت شرکت یا انجام شدن موضوع آن صورت گیرد)یا تغییر اسم شرکت یا هر تغییر دیگری در اساسنامه اتخاذ شود و همچنین در هر موقعی که مدیر یا مدیران شرکت تغییر یابند،باید موضوع بلافاصله جهت ثبت و انتشار به شرح فوق،به مرجع ثبت شرکت اعلام گردد.
شرکت نامه و اساسنامه:
تنظیم شرکت نامه بین شرکاء الزامی است،علاوه بر آن شرکت با مسوولیت محدود باید دارای اساسنامه باشد.قانون تجارت بیان صریحی در تنظیم شرکتنامه برای شرکت با مسوولیت محدود ندارد.ولی این امر از ماده 97 قانون تجارت می گوید" در شرکت نامه باید صراحتاَ قید شده باشد که سهم الشرکه های غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است"،و ماده 197 قانون مذکور که به طور کلی در مورد شرکت ها مقرر می دارد"در ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت،خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق نظامنامه وزارت عدلیه اعلان خواهد شد"،مستفاد می شود.علاوه بر آن نظامنامه مورد بیان ماده 197 مزبور،به نام "نظامنامه قانون تجارت"لازم می داند که نسخه ای از شرکت نامه نیز به همراه سایر مدارک برای ثبت شرکت،به مرجع ثبت تسلیم شود،که لازمه آن تنظیم شرکت نامه بین شرکای شرکت با مسوولیت محدود می باشد.
به موجب قانون ثبت اسناد و املاک،ثبت شرکت نامه اجباری است و نیز طبق نظامنامه مزبور،تشکیل شرکت تجاری باید به موجب سند رسمی باشد.معمول این است که موسسین شرکت نامه را بدواَ بین خود به صورت سند عادی تنظیم می کنند و سپس برگه ای را که بالای آن عبارت " شرکت نامه رسمی" قید گردیده از مرجع ثبت دریافت و پس از تکمیل به همراه سایر مدارک،به مرجع مزبور تسلیم می نمایند.شرکت نامه مذکور را مرجع ثبت در دفتر مخصوصی ثبت می نماید،این دفتر به منزله دفتر ثبت سند دفترخانه اسناد رسمی است و با ثبت آن ،شرکت نامه رسمی می شود.زیرا به موجب آیین نامه مربوط اداره ثبت شرکت ها در تهران و دوایر ثبت شرکت ها در شهرستان ها در ثبت شرکتنامه،قائم مقام دفترخانه های رسمی می باشد.
شرکت با مسوولیت محدود علاوه بر شرکت نامه باید دارای اساسنامه نیز باشد.در مورد اساسنامه نیز مانند شرکت نامه بیان صریحی در قانون تجارت مشاهده نمی شود.ولی لزوم وجود آن از مواد مختلف از جمله ماده 105 قانون تجارت،مستفاد می گردد.اساسنامه حاوی مقررات و طریقه عمل و سرمایه و موضوع و مدت شرکت بوده و مبین مقررات راجع به مجامع عمومی و اختیارات و وظایف مدیران،اکثریت لازم برای تصمیم گیری شرکاء و میزان حق رای و بهره وری آن ها از سود شرکت و غیره می باشد و در واقع قراردادی است که چگونگی اداره شرکت در آن مشخص شده و روابط بین شرکاء و مدیران و شرکاء تابع آن می باشد.
می توان در اساسنامه قید کرد که سرمایه اولیه شرکت به وسیله پرداخت مبالغی به اقساط بعدی از طرف شرکاء با قبول شریک جدید افزایش یافته یا به واسطه آن میزان می توان سرمایه اولیه را تقلیل داد،صراحتاَ معین شود.کمتر از یک دهم سرمایه اولیه شرکت را حداقل قرار دادن ممنوع است.
"ارائه تخصصی خدمات ثبتی در کیا ثبت"
چنانچه سوال و ابهامی داشتید،می توانید از طریق تماس تلفنی مشکل ثبتی خود را با ما مطرح نمایید.همکاران ما در کیا ثبت؛همیشه دغدغه ی جلب رضایت شما متقاضیان عزیز را داشته اند .
"رضایت شما افتخار ماست."
- ۹۶/۰۹/۱۸
- ۲۱۸ نمایش