دانستنی های ثبت شرکت مشترک یا جوینت ونچر
شنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۵ ق.ظ
شرکت مشترک و به عبارت دیگر جوینت ونچر شرکتی ، قالبی حقوقی می باشد که به وسیله آن ، سرمایه گذاران خارجی و داخلی ( محلی ) به نسبت آورده های نقدی و غیرنقدی خود به تشکیل شرکتی با تابعیت ایرانی مبادرت می نمایند ، با این هدف که یک فعالیت اقتصادی بازرگانی را به انجام رسانند. با این حال اگرچه تشکیل یک شرکت مشترک در اصل مطلوب است ، اما نوع اجباری آن که گاهی بر اساس رویه عملی موجود اداره ثبت شرکت ها یا قوانین دیگر تحمیل می شود، به طور قطع برای سرمایه گذاران خارجی خوشایند نخواهد بود.
نمونه بارزی که سرمایه گذاران داخلی و خارجی دارای تکنولوژی، با شرکتی داخلی جهت فروش محصولات آن ، شرکتی را تشکیل می دهند تا با استفاده از دانش فنی شرکت خارجی و شبکه بازاریابی شرکت داخلی – که توانایی فروش محصولات را دارد – در پی همکاری مشترک سود بیشتری را به دست آورند. امروزه تشکیل یک شرکت مشترک یکی از عادی ترین راه های ورود به بازارهای جدید است. هدف مشترک هر یک از شرکت ها به دست آوردن درآمد معین با استفاده از سرمایه گذاری مشترک همراه با تبادل آگاهی ها و اطلاعات سودمند می باشد.
بسیاری از شرکت های خارجی ابتدا به ساکن تمایل به چنین همکاری دارند. زیرا آن ها می توانند به دنبال چنین مشارکتی ریسک مالی ناشی از تاسیس در کشور میزبان را کاهش دهند ، در زمینه فعالیت خود ارتباط های لازم را با اشخاص محلی ایجاد نمایند، بازار فروش را به دست آورند ، دسترسی لازم به مواد اولیه ای را که فقط قابل دسترسی برای صنایع محلی می باشد، پیدا کنند و به قیمت های داخلی، بازار و یا اطلاعات تکنیکی محلی راه یابند. با این وجود ، در صورتی که سرمایه گذار خارجی بدون اخذ مجوز سرمایه گذاری به ثبت شرکت اقدام نماید ، مشارکت با اشخاص محلی اعم از حقیقی یا حقوقی و تشکیل شرکت مشترک به صورت اجباری به وی تحمیل خواهد شد و اگر شخص خارجی به تملک درصد بیشتری از سهام شرکت تمایل داشته باشد، یا این که در مواردی به مشارکت با اشخاص محلی تمایل نداشته باشد، اخذ مجوز سرمایه گذاری اجتناب ناپذیر خواهد بود. حال آن که اخذ چنین مجوزی خیلی هم آسان نیست و در مواردی سرمایه گذار خارجی ملزم می گردد تا شرایطی را از سوی هیات سرمایه گذاری بپذیرد ؛ از جمله آن که بخشی از تولیدات خود را صادر نماید و در بازار خارجی به فروش رساند ، که ممکن است سرمایه گذار خارجی بدان تمایل نداشته باشد.
- ۹۸/۰۴/۱۵
- ۱۶۷ نمایش