لازم به ذکر است که شرکت در صورتی می تواند تابعیت خود را تغییر دهد که اقامتگاه آن تغییر کند.
در همه شرکت ها، اگر شرکاء به اتفاق آراء تصمیم به تغییر تابعیت شرکت بگیرند، شرکت تغییر تابعیت می دهد. به شرط آنکه مرکز اصلی خود را به کشور جدید انتقال دهد.
در مورد بعضی از شرکتها قانون گذار صراحتاَ این را بیان کرده است. به طور مثال در مورد شرکت هایی با مسئولیت محدود، قانون گذار مقرر داشته است که هیچ اکثریتی نمی تواند تابعیت شرکت را عوض کند. در مورد شرکت های سهامی هیچ مجمع عمومی (موسس، عادی و فوق العاده) حق تغییر تابعیت شرکت را ندارد. در مورد سایر شرکت ها، قانون گذار پیش بینی خاصی انجام نداده است. به نظر می رسد در مورد آن ها بتوان قبول کرد که اکثریت شرکاء بتوانند تابعیت شرکت را تغییر دهند.
همان طور که می دانید تغییر اقامتگاه، نیاز به موافقت همه شرکاء ندارد ولی اگر تغییری صورت بگیرد (با رای اکثریت یا مجمع عمومی) تغییر اقامتگاه منجر به تغییر تابعیت نخواهد شد. نکته حائز اهمیت در این رابطه این است که هم کشور مبدا و هم کشور مقصد این تغییر تابعیت را باید مجاز بدانند.
در رابطه با شرکت های با مسئولیت محدود نکته حائز اهمیت این است که شرکای شرکت نمی توانند تابعیت شرکت را عوض کنند مگر به اتفاق آراء.
اتخاذ تصمیم راجع به تغییرات اساسنامه باید با اکثریت عددی شرکاء که لااقل سه ربع(4/3) سرمایه را نیز دارا باشند انجام شود. اساسنامه شرکت می تواند حد نصاب دیگری را مقرر دارد.
- ۰ نظر
- ۳۱ شهریور ۹۷ ، ۱۳:۴۲
- ۳۴۳ نمایش